Interijer uredskih prostora RED Agencije Glavni projekt / 2017.

Renovacija i adaptacija interijera

Status
Realizacija
Tim
Marja Mia Kolendić, Anita Krmek
Lokacija
Zagreb

Cjelokupni koncept uređenja uredskih prostora jedne od vodećih hrvatskih agencija za tržišno komuniciranje i odnose s javnošću kretao se od arhitekture samog prostora i interijera do dizajna zajedničkih i individualnih radnih jedinica. Prostor je podijeljen u tri zone; glavni radni prostor sa fotografskim studijem i uredom, zonu odmora i druženja te servisni dio ulaza.

Ulazni prostor sa garderobom čine umetnuti prolazni "ormar" u odgovarajućem materijalu i nastavno uredska kuhinja. Servisna zona (kuhinja-gareroba-sanitarije) je niža i uža prohodna cjelina koja u potpunosti služi glavnom radnom prostoru.

Glavni office čini open space prostorija sa radnim jedinicama dizajniranim i proizvedenim eksluzivno za RED Agenciju u ograničenoj količini. Jedinice su dekonstruirani cubicle-i suvremenog rješenja bez vizualnih i akustičnih prepreka; projektirani za rad u kreativnim industrijama koje traže konstantnu prisutnost i komunikaciju zaposlenika. Svaki cubicle je samoodrživ i praktičan element dizajniran kao funkcionalna jedinica koja sadrži sve elemente potrebne za rad: radnu površinu, spoj na električnu mrežu. vlastito osvijetljenje te ladice, police i pregrade za individualizaciju vlastitog stola. Jedinice su samostalne ili za dvije osobe te se mogu pomicati po potrebi. Prostor je u materijalima i bojama bazičan i nenametljiv.

Lounge zona je suprotnost uredskom dijelu. Iako bez fizičkih pregrada, prostor je jasno definiran materijalima i komadima namještaja; upotrebom tekstila i boja.

 

Interijer uredskih prostora RED Agencije / Renovacija i adaptacija interijera / 2017